Gott nytt år!

Tänk att det snart är år 2009! Jag känner på mig att det kommer bli ett grymt bra år!

De senaste dagarna har jag faktiskt haft nyårsångest! Har inte vetat riktigt vart eller hur vi ska fira nyår, vilket har varit grymt påfrestande. Vartannat nyår brukar vi fira tillsammans med F och R och vartannat år med D’s syster och familj nere i Göteborg. I år blev det dock problem eftersom D’s syster befann sig hemma i Karlskoga, då visste vi inte riktigt hur vi skulle göra! Vi firade ju faktiskt nyår tillsammans med D’s syster och familj i Göteborg förra året så med tanke så var det ju F och R’s tur i år. Men med tanke på att D’s syster med familj inte är hemma så ofta samt att hon även fyller år idag fick det bli så att vi firar nyår tillsammans med dem i Karlskoga hemma hos D’ s mamma. Jag har självklart massa skuldkänslor över detta, men nu har vi i alla fall bestämt oss…

Vi ska åka in till Karlskoga vid 16-snåret och börja förbereda maten. Här är kvällens meny:

Förrätt

 Avocado med räkor som jag ska fixa.

Huvudrätt:

Fläskfilé med potatis i ugn, sallad, sås samt pain riche.

Efterrätt:

Cheesecake (se recept nedan!), som jag precis bakat, den står just nu i frysen och blir i sitt perfekta tillstånd 🙂

Övrigt:

Massa godis som jag inhandlade igår för över 100 kr. Måste ju passa på att moffa, för mitt nyårslöfte blir som vanligt att sluta med godis… Vi ska även passa på att inviga vår choklad fondue som vi fick i julklapp, i chokladen ska vi doppa färsk ananas och honungsmelon.

Vi ska även ta med oss min PS3:a så att vi kan spela lite Buzz!

Här kommer receptet på en grymt god Cheesecake:

Cheesecake

100 g philadelphiaost
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1,5 tsk vaniljsocker
3 ägg (endast gulan!)
8 digistivekex
(Hallon)

  1. Blanda philadelphiaosten, sockret och vaniljsockret i en skål.
  2. Vispa grädden i en annan skål.
  3. Häll i vispgrädden i skålen med philadelphiaosten, sockret och vaniljsockret och addera även äggulorna, en i taget.
  4. Rör sedan om smeten.
  5. Smula sönder digistivekexen, förslagsvis i en mixer.
  6. Häll hälften av digistivekexen i botten på en springform. Fördela ut det så att det täcker hela bottenytan.
  7. Häll smeten över digistivekexen i springformen.
  8. Häll sedan resten av digistivekexen över smeten, som du fördelar ut över smeten så att hela smeten täcks.
  9. Ställ i frysen i några timmar.
  10. Lägg några bär på kakan innan servering och servera kakan tillsammans med t ex hallon.

cheesecake

 

GOTT NYTT ÅR!

Advertisements

1 kommentar

Filed under mat, Nyår, Party, Recept, Roligt

One response to “Gott nytt år!

  1. Pingback: Nyårsafton « Emelia.nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s