Bordsspel jag vill ha!

Jag älskar verkligen att spela bordsspel, speciellt så här i jultider. Jag har faktiskt ganska många bordsspel, framförallt från Bra Spel, men tyvärr spelar man dem alldeles för sällan. Efter att ha läst Aftonbladet Söndags stora speltest vill jag ha ännu mera spel, dessa skulle jag inte tacka nej till:

  • Nya heta lika par leka bäst – Ett spel som går ut på att ta temperaturen på deltagande pars förhållanden. Detta gör man genom att rangordna saker man irriterar sig på eller gillar bäst och på detta sättet tar man reda på hur väl paret egentligen känner varandra.
  • Together Fling – Ett spel som går ut på att använda både hjärna och kropp för att klara utmaningar i balans, kreativitet, koordination och minne. Den som fixar tio uppdrag först vinner.
  • Qube – Ett roligt frågespel som är lätt att sätta sig in i. Finns i fyra olika varianter: Jorden runt, Svenska språket, Gott och lyxigt och Familjeduellen.
  • Besserwizzer – Ett frågespel med 20 kategorier där man slumpmässigt drar fyra frågor man ska svara på. Svarar man rätt får man flytta framåt på spelplanen. Man kan byta kategori med sina motspelare och på så vis försvåra för dem eller ordna kategorier som passar en själv bättre. Fungerar ungefär som TP men med lite enklare frågor och lite mer taktik eftersom man kan ädra förutsättningarna efter spelets gång. Tar heller inte lika lång tid som TP.
  • Bet your brain – Ett kunskapsspel där man kan plocka poäng genom att svara rätt, men också på att gissa hur motståndaren/motståndarlaget klarar sina frågor.
  • Party Alias – Ett spel som går ut på att förklara ord – med andra ord på tid! Ibland ska man även hoppa på ett ben, eller spela onykter medan man beskriver orden. Jag älskar alla spel som går ut på att förklara ord, som t ex vanliga Alias och Med andra ord, så detta skulle jag nog också gilla!

bordsspel

Annonser

Lämna en kommentar

Under Roligt, Spel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s