Otursdag!

I dag var det inte fredagen den 13:e, men det var i alla fall fredag och jag hade väldigt mycket otur!

Dagen började med att klockan ringde 05.30, då var det bara att gå upp, trots att jag endast sovit 5,5 timme, och sätta på mig träningskläderna, jag skulle nämligen på ett spinningpass klockan 06.00. När jag kommer ned i källaren för att hämta min cykel upptäcker jag att den har fått punktering på ena däcket. Det var bara att springa upp till lägenheten igen och hämta cykelnyckeln till D’s cykel. När jag precis ska sätta mig på D’s cykel för att trampa iväg upptäcker jag att jag glömt min handväska uppe i lägenheten. Den bara måste jag ha med mig, hela mitt liv ligger ju i den 🙂

Det var bara att springa upp till lägenheten för andra gången och hämta handväskan. Klockan 06.05 är jag framme vid träningslokalen och några minuter senare har jag bytt skor. Då är klockan 06.10 och jag har ingen lust att trampa in i spinningslokalen 10 minuter för sent. Det är bara att sätta på sig löparskorna och springa/gå på löpbandet istället. 1 timme tränade jag, vilket resulterade i en längd på 8,6 km. Riktigt jobbigt var de under de intervaller jag sprang, inte alls bra för kroppen att springa utan mat i magen, jag blev illamående!

Väl på jobbet bestämmer jag mig för att ta en av bilarna där till konditoriet för att köpa två Pariserkakor för att fira att jag varit anställd i ett år (egentligen i onsdags men jag kom inte på det förrän i går!). Jag parkerar precis utanför och drar i handbromsen och går in och köper två Pariserkakor. Väl tillbaka i bilen börjar helvetet. Jag får nämligen inte ur handbromsen. Varje gång jag drar den uppåt kommer den bara högre och högre upp utan att jag får ur den. Jag förbannar mig själv och svar och fattar inte varför jag överhuvudtaget drog i handbromsen för när jag parkerat på plan mark!? Dessutom har handbromsen fastnat i denna bil förut, en gång när jag skulle skjussa D till tåget, då höll han på att missa tåget!

Jag sliter och drar i handbromsen i flera minuter tills svetten lackar. Efter en liten stund inser jag att jag måste ringa efter hjälp, men självklart har jag inte med mig någon mobil! Jag får gå in och låna telefonen på konditoriet. På konditoriet har de ingen vanlig telefon och kassörskan kan nästan bara tyska, men till slut fick jag i alla fall låna hennes mobil med ett tyskt abonnemang. Jag fattar ingenting av vad som står på skärmen, men som tur var hade mobilen en knapp med en grön och en röd lur på, så det var inte så svårt att förstå hur man ringde! Inte kunde jag något nummer till någon av mina kollegor heller så jag fick ringa till växeln och be att få bli kopplad. Pratade med en kollega som sa att han skulle skicka någon. När jag lagt på luren har kassörskan hämtat sin man som också jobbar på konditoriet och han erbjuder sig på knakig svenska/tyska att försöka hjälpa mig, kunde hon inte ha hämtat sin man innan jag ringde!? Efter mycket slit i handbromsen får han till slut ur den och jag får låna telefonen ytterligare en gång och ringa till min kollega!

När jag kommer tillbaka till jobbet skickar jag ett mail till mina kollegor och meddelar att vi idag ska fira mitt första år som anställd med Pariserkaka till fikat. Efter någon minut svarar en annan kollega att hon fyller år idag och att hon därför har med sig tårta. Det var ju typiskt att jag köpte fikabröd just i dag! Men, allt fikabröd gick i alla fall åt!

På vägen hem från jobbet väntade jag bara på att jag skulle bli stoppad av polisen eftersom D’s cykel inte har något lyse, det hade varit pricken över i:t en otursdag som denna med punktering, missad spinning, handbroms som fastar etc.

13

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Händelser, Jobb, Jobbigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s