Framme i Linköping efter att nästan ha missat tåget…

Äntligen är jag framme i Linköping, det tog sin tid eftersom resan innehöll två byten. Ett byte i Hallsberg och ett i Mjölby, varför ska de bygga om järvägen mellan Katrineholm och Norrköping precis när jag behöver åka tåg den sträckan? Min vanliga otur helt enkelt 🙂

Det var faktiskt på håret att jag kom med tåget överhuvudtaget. När D skulle skjutsa iväg mig till stationen var klockan 17.40, jag sätter på mig ryggsäcken och tar upp tågbiljetterna och ser då att tåget ska avgå från stationen klockan 17.47! Snacka om att jag fick panik. Jag trodde nämligen att tåget skulle avgå 17.53, vad jag fått det ifrån vet jag inte!? Därefter var det bara att skynda sig. Vi sprang nedför trapporna till bilen med min packning, slängde in den i bilen och rivstartade. Vi tog den snabba vägen som inte är genom centrum för att spara tid, men det skulle vi aldrig gjort om vi vetat att det skulle komma hundratals bilar uppifrån Folkets Park precis när vi vill svänga… Det måste ha varit Drive-in bio eller något annat event, för så mycket bilar har det aldrig kommit där förut! Då började tårarna komma, jag förbannade mig själv att jag varit så himla dum och inte varit ute i god tid och framförallt kollat upp tiden på biljetten. Då var klockan 17.44. Som tur var släppte trafiken och vi slank igenom och kunde svänga. Självklart hamnar man då bakom massa luspudlar som inte ens kan köra efter hastighetsbegränsningen… D fick göra några livsfarliga omkörningar och trycka gasen i botten. Precis 17.47 svänger vi in på parkeringen vid stationen. När bilen stannat rullar tåget i på perrongen och jag slänger mig ur bilen och springer bak och öppnar baggageluckan och häver ut mina väskor. D slänger sig också ut och hjälper till och bär en väska. Därefter springer jag fram till tåget och hinner precis innanför dörrarna innan tåget rullar ut från perrongen. Snacka om tur! Och snacka om att jag höll på att få ett nervöst sammanbrott! Man ska alltid vara ute i GOD tid!

Sedan jag kom fram till hotellet har jag suttit framför datorn och förberett mig inför kursen som börjar imorgon. Är inte riktigt klar ännu, men eftersom de flyttat fram kursen så att den inte börjar förrän 11.30 hinner jag sitta en stund imorgon också. Det tog lite längre tid än vad jag trodde att gå igenom 238 sidor, vilket vi ska ha gått igenom innan kursen kör igång.

Hotellet var i alla fall fräscht. Får hoppas att frukosten imorgon är god och att det inte tar lång tid att gå till kurslokalen. Det ser inte långt ut på kartan, men man vet ju aldrig hur lång tid det tar att gå. Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och sedan är det dags att sova. God natt!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Jobb, Plugg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s