Officiellt handicap (36,0) och en birdie

Idag var en riktig toppendag på golfbanan! Jag både slog en birdie, dvs. ett slag under ett håls par, samt fick 18 poäng på 9 hål vilket innebär att jag nu har officiellt handicap, 36,0! Vilken lycka!

I början på rounden trodde jag inte alls att det skulle gå bra, jag streckade nämligen på första hålet, dvs. fick 0 poäng. Men sedan gick det bara bättre och bättre och jag fick 3 poäng på flera hål (spelar man enligt sitt handicap får man 2 poäng!). Bäst av allt var min birdie på hål nummer 7 (par 3), som faktiskt kunde ha blivit en hole-in-one! Bolen rulade förbi hålet med bara någon decimeter, sedan var det bara att putta i bollen och därefter skrika av lycka! Min första birdie!

Efter 7 hål hade jag 17 poäng och allt kändes jätte bra. Behövde bara 1 poäng till för att få 18 poäng och nå officiellt handicap, vilket jag borde klara med 2 hål kvar. Men det var då jag märkte av mina svaga närver. Jag började med ett perfekt utslag på hål nummer 8 men sedan gick allt åt skogen, missade bollen och slog i backen. Fick nog minst 10 slag på det hålet. Därefter hade jag endast 1 hål på mig och där var jag ju tvungen att få minst 1 poäng. Även här slog jag ett hyffsat utslag sedan gick det åt skogen igen, bollen hamnade i ett vattenhinder och det var bara att böta ett slag. Som tur var skärpte jag till mig och slog in det näst sista slaget (för att få 1 poäng) perfekt på green nära hålet och därefter puttade jag i bollen och fick 1 poäng, jippi!

Tack till pappa som alltid är ett stort stöd på golfbanan samt till syrran som både var ett stöd samt en utmärkt fotograf!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Sport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s