Orlando dag 21 (23 juni)

Idag var det dags för Disney World. Vilken park vi skulle besöka bestämde vi oss inte för förrän under frukosten, men det hade hela tiden lutat åt Disney’s Hollywood Studios. Vilket det också blev! Till en början hade vi funderat på att välja till alternativet Park Hopper till vår en-dagars biljett, vilket innebär att man kan besöka flera av Disney’s parker på en och samma dag. Det finns ju några attraktioner i varje park som verkar lite bättre än övriga attraktioner och dessa ville vi besöka i samtliga fyra parker. Men efter all stress vi redan utsatt oss själva för under tidigare dagar, bestämde vi oss för att idag ta det lungt och endast besöka en park, vilket visade sig vara ett smart val! Vi hann nämligen precis med allt vi ville under dagen förrutom en attraktion, nämligen den nya attraktionen Toy Story MidWay Mania. Vi skulle ha kunnat hinna med den om vi velat stå i kö i 1,5 timme, men istället satsade vi på att fotograferas med massa roliga Disneyfigurer!

På några av attraktionerna i parken fanns det något som heter Disney’s Fastpass. Detta kostar ingenting extra utan innebär att man går till den attraktion man vill åka och stoppar in sin biljett i en biljettautomat och får ut en fastpass biljett där det står vilken tid du får åka attraktionen. Du kommer tillbaka till den tiden och får vänta en jätte kort stund istället för att stå och vänta i kö i flera timmar, under tiden kan man nu istället besöka andra attraktioner. En riktigt bra lösning! Man får dock tänka på att man inte kan få ut en ny fastpass biljett förrän den första gått ut! Vi hade oturen att få tag i en gammal karta över parken och såg därför inte att attraktionen Toy Story Midway Mania hade fastpass. När vi uppmärksammade detta var fastpassen slut till den attraktionen… annars hade vi hunnit med även denna attraktion.

Runt om i parken fanns det massa fotograper som tog kort på en om man ville. Från den första fotografen som tog kort på en fick man ett photopass. Detta visade man sedan upp för samtliga fotografer som tog kort på en och på detta kort lagrades samtliga bilder som tagits på oss. Bilderna kunde man sedan köpa vid utgången av parken eller via nätet när man kom hem genom att ange koden på kortet. Vi tog massa kort på oss tillsammans, vilket man inte får så ofta annars eftersom vi tar kort på varandra. (När vi kom hem och gick in på nätet för att kolla på bilderna samt kolla vad det kostade visade det sig vara väldigt dyrt. En bild kostade 14 dollar och att beställa en skiva med samtliga bilder kostade 130 dollar… vi får se om vi tycker det är värt pengarna…)

Bästa attraktionerna på Disney’s Hollywood Studios var Star Tours – En flyg simulator i Star Wars miljö, Lights, Motors, Action! Extreme Stunt Show, The magic of Disney’s Animation – Där vi fick rita en egen Disney figur med hjälp såklart!, samt Rock ‘n’ Roller Coaster Starring Aerosmith – som var en bergochdalbana i mörker som helt klart var bäst! D tyckte även The Twilight Zone Tower of Terror var bra, men som jag sagt tidigare, jag åker inte karuseller som faller rakt ned. Har faktiskt åkt denna karusell två gånger tidigare, fast för ungefär 12 år sedan och jag gör aldrig mer om det. Jag skrek så högt att min lillasyster skrek ”Håll käften” åt mig mitt under färden ner…

Kvällen på Disney avslutades med showen Fantasmic! som var en riktigt bra show, med massa bra effekter och ljud. Då var vi helt slut! Men så himla skönt att vi valde att endast besöka en av Disney’s parker! Vi får ta de övriga en annan gång! Disney’s park var bra, men jag gillar Universal’s parker bättre, det är mer häftiga attraktioner där!

Efter showen, som slutade ca. 21.30 åkte vi för att käka mat, vi hann inte med någon kvällmat på parken… Vi åkte mot Fazoli’s för att äta min favoritmat en sista gång. Men när vi kom fram strax efter 22 hade Fazoli’s precis stängt, sån himla otur. Det var nästan så att jag hade missat shown för att få äta där… Istället blev det en hamburgare på Wendy´s, som inte alls var speciellt god, brödet var nog gammalt, för det var alldeles hårt. Vi gick sedan över till Donkin’ Donuts för att köpa med oss en varsin donut på vägen mot Miami, för nu var det dags att åka tillbaka till Miami för att på morgonen ta flyget tillbaka till Sverige.

Annonser

1 kommentar

Filed under Florida, Resa

One response to “Orlando dag 21 (23 juni)

  1. applecore72

    Surfade bara in och hälsade på och såg att du nyss varit i FL. Synd att ni valde HS på DW – i mitt tycke den minst roliga parken 😉 De andra är roligare – min favorit är Epcot! Börja med den nästa gång, men räkna med två dagar… Vi åker i september och har 9-dagarsbljett till Disney. Vi åker naturligtvis till Universal också eftersom vi älskar berg-och-dalbanor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s