Orlando dag 19 (21 juni)

Nu var det dags för ännu en vattenpark, denna gång SeaWorlds egna och nya vattenpark Aquatica. Trots att vi var där tidigt var det massvis med folk där och vi slapp inte att köa i någon attraktion som vi hoppats på… Det är ju lördag idag, så det var nog inte så konstigt… Inte heller denna vattenpark var vad vi hoppat på. Man har så stora förväntningar när det gäller nöjesparker i USA, tror hela tiden att de ska vara bättre än de är och därför blir man besviken, vilket är synd! En cool attraktion var en vattenrutschkana som i slutet gick under vatten med delfiner i (Dolphin Plunge). Den var lite cool, men biten under vatten var så pass kort att jag knappt han att se någon delfin, men idén var ju bra 🙂 Självklart var det också längst kö till denna attraktion. Vi tog därför denna sist och medans vi stod i den långa kön blev det allt mörkare på himlen, jag blev rädd att de skulle stänga rutschkanan innan vi åkt den, vilket inte varit kul när vi väntat i mer än en timme! Som tur var hann vi åka rutschkanan innan åskvädret nådde oss. Vi hann precis ut till bilen innan skyn öppnade sig och det åskade och blixtrade extremt mycket. Precis som med allt annat är ovädren i USA extrema, det vräkte verkligen ned och det dånade så högt när det åskade att jag flera gången trodde blixten slog ned i vår hyrbil!

Efter Aquatica åkte vi direkt mot Fazoli´s för lite pasta. Pastan där är helt klart den bästa maten på hela resan, så jag var överlycklig över att få åka dit och äta för andra gången på resan. Efter maten åkte vi runt till några affärer som vi slog upp med hjälp av GPS’en. Vi åkte till Best Buy, Circuit City, några skoaffärer samt Sport Authority. På Sport Authority handlade jag ytterligare några saker. Denna gång slog jag till på en golf pikétröja, ett par golfshorts, en topp, en golfhandske samt en keps, allt från Nike. På golfkläderna var det 25% rabatt, men jag tyckte ändå inte de var billiga. Självklart var det mycket billigare än i Sverige, men man vill ju att det ska vara ännu billigare! GPS’en har verkligen varit bra att ha under vår tripp till Orlando, vi har hittat till massa olika platser vi aldrig skulle ha haft ork att leta efter annars.

Under shoppingturen bestämde vi vad vi skulle göra vår sista dag i Orlando, vi skulle besöka Disney World, någon Disney park måste ju hinnas med under resan! Vi åkte till samma ställe där vi köpt våra Flextickets billigt för att kolla om de även hade Disney biljetter, nämligen Tourist Information Center på samma gata som Wet n Wild. Tyvärr hade de endast biljetter för 3 dagar eller mer och vi var ju endast intresserade av en-dagars biljetter… Vi fick dock en rekommendation av killen som jobbade där att åka till ett annat hotell där en kille skulle sälja en-dagars biljetter billigt. Vi fick en vägbeskrivning men ingen adress så vi åkte enligt vägbeskrivningen, som visade sig vara riktigt dålig! Efter flera timmar hade vi fortfarande inte hittat fram och till slut ringde vi killen som skulle sälja biljetterna. Efter lite guidning hittade vi fram och gick in i lobbyn på hotellet där killen skulle hålla till. Vi gick fram till en kille som jobbade i receptionen och frågade vart de sålde biljetter. Killen såg lite mystisk ut och hänvisade oss till ett hotellrum. Då blev vi lite oroliga men gick ändå en sväng förbi hotellrummet och kikade in. Efter detta beslutade vi oss för att köpa biljetterna på Disney World istället, det skulle ha varit allt för vågat att köpa biljetterna där tyckte vi. På de flesta nöjesparker vi besökt har de tagit fingeravtryck på oss när vi gått in med våra biljetter så att de, om vi besöker nöjesparken igen, kan kontrollera så att det är samma person som använder biljetten denna gång som föregående gång. Om dessa biljetter sålts svart vet man ju aldrig om det kanske varit någon annan som använt biljetten före oss, och då kanske vi inte kommer in, vilket hade varit riktigt tråkigt! Vi skulle ha tjänat ungefär 80 dollar på att köpa biljetterna där, men vi vågade inte chansa, så fattiga är vi ju inte att vi inte har råd!

Kvällen avslutade vi med att äta på T.G.I Friday’s. Då var klockan runt 22 och vi var båda hungriga och sura efter att ha åkt runt i flera timmar och letat efter biljetter som vi sedan inte köpte… Efter maten spelade vi minigolf. Minigolfbanan var väldigt fint uppbyggd med sjörövare och vattenfall men den var inte så där rolig som jag hoppats på, tyvärr… men den var ändå roligare än i Sverige, så det får man väl vara nöjd med!

 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Florida, Resa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s