Orlando dag 17 (19 juni)

Idag var det dags för Universal’s Islands of Adventure. Vi gick upp tidigt för att vara där när det öppnade vid 09.00 och det var riktigt bra! På bara den första halvtimmen hann vi åka flera av de populäraste attraktionerna och slapp stå i kö i flera timmar, vilket det tar mitt på dagen. Istället behövde vi bara vänta lite drygt 5 minuter. Hur bra som helst! Mitt under dagen var det riktigt långa köer på vissa attraktioner, upp emot 75 minuter och det är inte roligt att vänta i 30 graders värme och sol! Följande attraktioner åkte vi idag: Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges, The Amazing Adventures of Spider-Man, Doctor Doom’s Fearfall (endast D, jag pallar inte attraktioner som faller rakt ned…), Incredible Hulk Coaster, Jurassic Park River Adventure, Pteranodon Flyers, Poseidon’s Fury, The Eighth Voyage of Sindbad Stunt Show, The Dueling Dragons och The Flying Unicorn. Bäst var bergochdalbanorna Incredible Hulk Coaster och The Dueling Dragons samt simulatorn The Amazing Adventures of Spider-Man, även Jurassic Park River Adventure var bra. Mest överskattat var Pteranodon Flyers, som visade sig vara en fjantig barnkarusell på typ 70 sekunder, inte alls värt att vänta 75 minuter på…

Unversal’s Island of Adventure var faktiskt lite bättre än Universal Studios, främst för att det här fanns bergochdalbanor som jag verkligen gillar! Annars är båda nöjesparkerna bra och väldigt fint uppbyggda med fina byggnader och så. Vi avslutade dagen efter vattenattraktionen Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges där både jag och D blev dyblöta. Vilket var runt 16. På vägen mot bilen stannade vi vid ett tävlingsstånd där man skulle sikta med en vattenpistol mot en punkt så att figuren Shrek kom högre och högre upp, den som nådde högst upp först vann, vilket jag gjorde! Jag vann mjukisfiguren Shrek, som var jätte söt 🙂 Därefter tog vi bilen till hotellet och bytte om och drog sedan vidare mot SeaWorld. Vi tänkte försöka hinna med några av attraktionerna och showerna idag och sedan fortsätta imorgon då det blir heldag där med shoppingcenter besök på kvällen.

Vi började besöket med att klappa rockor och sedan gick vi förbi poolen med delfiner, vi fick dock inte möjlighet att klappa dem, det var för mycket folk där, får ta det imorgon istället då vi också ska betala 6 dollar för att mata dem 🙂 Vi gick sedan på showen Blue Horizons, en show med delfiner och dansare. Inte alls speciellt bra, tyvärr! Faktiskt så är Kolmårdens delfinshow mycket bättre. För där är det mer fokus på delfinerna, här var det massa annat trams! Man vill ju se delfiner inte massa människor som hänger i linor i luften… När vi sitter och väntar på att showen ska börja ser vi mörka moln komma in. När showen nästan är slut öppnar sig skyn och det börjar vräka ned. Vi avvaktar en stund och sitter kvar och när det gett sig lite springer vi iväg till närmsta butik och köper en varsin poncho. Självklart slutar det regna då! Vi går vidare för att åka någon av karusellerna Kraken (längsta och snabbaste bergochdalbanan i Orlando) eller Journey to Atlantis (ungefär som flumride…) men båda var stängda p.g.a. ovädret, det åskade lite… Vi gick därför för att äta lite innan nästa show. Vi gick mellan flera olika matställen utan att hitta nått bra. Efter ett tag insåg vi att vi inte skulle hinna äta innan showen så vi gick direkt till showen Sea Lions Tonight, då var klockan 19.30 och jag var svinhungrig, inte alls roligt! Vi som ätit tidigt lunch… Showen var en kvällsshow som endast visas på kvällarna så det var bra att vi hann med den idag, så kan vi lämna parken tidigare imorgon. Efter lite mat hann vi även med showerna Bayside Ski Jam och Shamu Rocks, som också är kvällsshower. Vi åkte även bergochdalbanan Kraken som nu hade öppnat, den var riktigt häftig, helt klart den bästa bergochdalbanan! Kvällen avslutades vid 22.00 med en fyrverkeri och vattenshow över sjön på SeaWorld. Sedan var det dags att åka till hotellet, vi stannade på vägen och köpte glass och milkshake på McDonald’s!

Imorgon blir det fortsättning på SeaWorld!

 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Florida, Resa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s