Miami/Orlando dag 15

Idag var det dags för min familj att åka hem till Sverige och för mig och D att åka vidare mot Orlando.

Mamma och pappa väckte mig och D redan klockan 07.00 när de gick ut på en morgonpromenad. Då gjorde vi oss i ordning och packade det sista och när de kom tillbaka käkade vi frukost och sedan skjussade pappa oss till biluthyrningsfirman, där vi hämtade ut vår hyrbil. Självklart strulade det! Vi hade även beställt en gps, vilket vi även betalat för. Men det såg de ingenting om på biluthyrningsfirman! Tur att D i sådana lägen säger till på skarpen, vi behövde inte betala något extra, precis så som det ska vara, vi hade ju inte gjort något fel. Det måste ha blivit något kommunikationsfel mellan firman i Sverige där vi bokade bilen och biluthyrningsfirman!

Jag vet inte vad det var med mig i morse, men jag var riktigt nervös och fick springa på toa flera gånger. Var jätte nervös över att min familj skulle åka hem, vet inte varför. Men jag stressade upp mig hela tiden och höll på att börja gråta. När jag och pappa skulle dra fram väskorna till bilen klämde jag mitt finger mitt i all stress och fick en blånagel som fortfarande gör ont…!

Till slut kom vi iväg i vår bil. Resan till Orlando tog ca. 3,5 timme och gick bra. Vi åkte på Florida’s Turnpike hit, vilket är en betalväg. Hos biluthyrningsfirman köpte vi ett Sunpass vilket skulle göra så att vi kunde åka i speciell fil genom samtliga tullar och slippa betala. Längs vägen gjordes reklam för olika bolag som enligt reklamen skulle sälja biljetter till nöjesparkerna i Orlando billigt. Vi åkte därför av Florida’s Turnpike för att se vilka priser som gällde. När vi åker av möts vi av en tull där man var tvungen att betala trots att man hade Sunpass, jätte konstigt. Hela 8.80 dollar var vi tvungna att betala! Men detta hoppas vi biluthyrningsfirman betalar tillbaka! Självklart fanns det inget att hämta hos dessa bolag, vi fick bara massa informationsblad och priserna var inte alls speciellt bra! När vi kom till hotellet fanns exakt samma informationsblad där, snacka om att vi svängde av i onödan!

När vi kom fram till hotellet checkade vi in och sedan åkte vi och åt på Taco Bell. Sedan åkte vi runt och tittade vart Wet’n Wild, SeaWorld och Universal Studios ligger. Universal Studios, Island of Adventure och Universal City Walk låg precis över gatan från vårt hotell och Wet’n Wild och SeaWorld typ 5-10 minuters bilfärd, riktigt bra! Därefter åkte vi tillbaka till hotellet för att prata med en turistansvarig som också sålde biljetter till alla nöjesparkerna. Enligt receptionisten skulle den turistansvarige börja jobba vid 15.30. Vid 15.50 var han fortfarande inte där. Då blev vi arga och drog vidare för att hitta andra ställen som sålde biljetter. Vi var ute efter att köpa en biljett som heter Orlande Flexticket. En biljett som ger fritt inträde i 14 dagar till SeaWorld, Aquatica, Island of Adventure, SeaWorld, Universal Studios, Wet’n Wild och Universal CityWalk. Vi besökte några ställen utanför Wet’n Wild som sålde denna biljett. På det första ställen kostade det samma pris som i entreerna utanför nöjesparkerna, drygt 250 dollar styck. Till slut hittade vi ett ställe där det kostade 226 dollar/styck inklusive tax, det var det billigaste vi sett, även billigare än att köpa biljetten på nätet! Bra! När vi åkte tillbaka till hotellet kollade vi in poolen, vilket var nästan tom. Bara lite vatten på botten! När vi frågade receptionisten om poolen var trasig svarade han att det visste han ingenting om, när vi då sa att det inte fanns något vatten i poolen så svarade han att då är den väl trasig då! Riktigt otrevlig var han. Precis som de flesta amerikaner på hotell. Vi har inte varit med om någon som varit speciellt gästvänlig! När man checkar in är de falskt trevliga men så fort man frågar något eller meddelar att något är fel blir de riktigt otrevliga!

Efter att vi köpt en varsin Flexticket tyckte vi att vi lika gärna kunde åka en sväng till Universal Studios. Vi kan ju gå in och ut hur många gånger vi vill på samtliga nöjesparker som stöds av biljetten. Vi kom dit runt 17,45, vilket var perfekt. Precis då slutade de ta betalt för parkering, vilket annars kostar 12 dollar per dag. Vi stannade i parken till 20.00 när de stängde. På denna tid var det knappt någon kö på någon attraktion, max 10 minuter, alltså perfekt tid att vara där! Vi hann med Shrek 4-D, Twister…Ride it out, Revenge of the Mummy, Disaster, Jaws och Men in Black. Alla var bra på olika sätt, men bäst var helt klart Revenge of the Mummy, vilket var en bergochdalbana helt i mörker, jätte coolt! Den sista attraktionen för dagen blev Men in Black och den gick vi in i klockan 20.00, så vi lämnade nog inte nöjesparken förrän runt 20.20 någonting…

Efter Universal Studios gick vi till Universal CityWalk där världens största Hard Rock Café ligger. Vi bestämde oss för att käka där. Jag åt hamburgare och D åt kyckling. Gott! Jag drack även en smoothie till förrätt 🙂 Självklart köpte vi ett ölglas samt ett shotglas. Jag shoppade även en jätte snygg t-shirt.

Efter maten strosade vi runt inne på Universal CityWalk och sedan tog vi bilen tillbaka till hotellet. Vilket endast tog någon minut eftersom det är så nära, skönt! Imorgon blir det nog Wet’n Wild på förmiddagen. Sedan tar vi en paus för Sverige-Ryssland i fotbolls-EM och därefter spenderas resten av eftermiddagen och kvällen på Universal Studios, då ska vi hinna med de attraktioner vi inte hann med idag 🙂

BTW: Min pappa ringde mig när vi var på väg in till Universal Studios, deras plan som skulle lyft 15.30 hade blivit försenat p.g.a. ett riktigt oväder. Det plan de skulle åka i kom inte till Miami förrän runt 17.30 eftersom det varit tvunget att landa i Bahamas p.g.a. ovädret… Han trodde deras plan skulle lyfta vid 19-tiden, hoppas verkligen att det gjorde det! Min familj hade faktiskt problem att ta sig till flygplatsen p.g.a. ovädret. Det regnade så mycket att pappa fick köra jätte sakta och knappt såg skyltarna…

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Florida, Resa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s