Miami dag 12

Som vanligt (lite tjatigt att säga faktiskt :)) började vi dagen med en powerwalk längs stranden. Idag hade mamma och pappa inte väntat på att jag och syrran skulle vakna så vi fick gå ut själva… Efter lite frukost på hotellrummet gick vi ned till beachen, då var klockan ganska mycket, så det blev bara lite drygt en timme på stranden innan det var dags att gå upp till hotellrummet igen och se på Sverige-Spanien i fotbolls EM. Mamma och syrran låg kvar på beachen. En liten stund in på första halvlek kom även syrran upp, mamma skulle komma upp i halvtid. När andra halvled hade börjat hade mamma fortfarande inte kommit upp till hotellrummet och pappa började bli lite orolig, vi andra trodde hon somnat. Slutligen kommer hon upp på hotellrummet och är helt skärrad. Det hade utspelat sig ett drama nere på stranden. 4 personer hade badat och gått en bit ut. De drogs sedan med av de kraftiga strömmar som kan komma när som helst, även fast man är ganska nära land. De började skrika efter hjälp och livräddaren, i livräddningstornet där vi låg på stranden, tog en surfingbräda och sprang ut i vattnet, under tiden han simmar ut kommer flera andra livräddare på fyrhjulingar från andra livräddningstorn på stranden. De lyckas få upp alla fyra personer ur vattnet och ambulans kommer till platsen. Samtliga får åka ambulans bort från stranden. Vad mamma såg verkade ingen ha blivit skadad, de var nog mest chockade, så även mamma!

Efter fotbollsmatchen, som Sverige förlorade (så synd!!) gick vi ned på stranden igen. Nu var det inte särskilt fint väder längre och det såg riktigt mörkt ut på himlen. Jag, pappa och syrran badade ändå, det kändes som det var varmare i vattnet än på land. Det börjar blåsa mer och mer och tillslut börjar det regna. Vi tar då snabbt våra saker på stranden och springer upp mot hotellet, jag och D går före de andra. Efter en liten stund kommer de andra och knackar på vår dörr och berättar att pappas glasögon är borta! Tydligen hade mamma tagit hans glasögon i sin magväska på väg upp från stranden. När de kommer upp till duscharna vid poolområdet ber pappa att få sina glasögon, men tar av sig dom när han duschar av sig. Han lägger dem då på kanten av en mur. När de har gått in på hotellet och precis ska passera lobbyn upptäcker pappa att han inte har sina glasögon med sig, han vänder då och går tillbaka, men glasögonen är borta! Trots att han gick tillbaka så fort, kanske efter max någon minut. Någon måste ha tagit dem!! Det satt nämligen några amerikaner vid ett bord precis vid duschen, men de hade inte sett några glasögon, sa de när pappa gick tillbaka och frågade, det skulle inte förvåna mig om de tog dem! Men varför ta någons glasögon? Det är ju styrka i dem, de kan ju inte använda dem om de inte behöver exakt samma styrka! Riktigt otur, trots att det inte var fredagen den 13:e, det var det ju igår!

Efter att jag och D duschat tog vi på oss våra regnjackor och gick ned och letade efter glasögonen men vi hittade dem inte, stackars pappa! Han kan se utan glasögon, men inte bra…

På kvällen tog vi bilen till Applebees och käkade, D fick köra eftersom pappa inte ser speciellt bra utan glasögon… Äntligen fick jag äta en riktigt amerikansk köttbit! Det var godaste maten hittils! Jag tog en köttbit med stekta champinjoner, bakad potatis med smör och creame fraische samt sallad till. D tog samma sak, brorsan tog köttbit med pommes och syrran, mamma och pappa tog en varsin sallad. Alla var nöjda med maten och inte kostade det speciellt mycket trots att mamma och pappa tog 2 öl var! Ett riktigt bra matställe. De hade dessutom flera storbilds tv-apparater där det sändes sport, som vi kunde titta på. Både US-open och fotbolls EM (Sveriges match söndes igen).

Efter maten gick vi till matbutiken Publix och handlade vatten och mer frukost. På Publix har vi nog varit minst varannan dag!

När vi kom tillbaka till hotellet tog jag och D en promenad ned till Lincoln Road Mall. Jag shoppade en par coola troser på Victoria’s secret. Därefter gick vi tillbaks till hotellrummet och la oss.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Florida, Resa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s