Key West dag 9

Denna dag började jag med att springa i 30 minuter på ett löpband i hotellets träningsrum, det var riktigt svettigt trots airconditon. Det fanns inga bra ställen att gå på i Key West, inte som i Miami där man kan gå på en boardwalk längs med vattnet. Här fanns det en cykelväg längs med stora vägen, inte alls trevligt att gå där bland alla avgaser.

Efter lite frukost åkte vi iväg med bilen till beachen, tyvärr låg inte hotellet vid stranden. Men det gjorde inte så mycket eftersom det endast tog ca. 5 minuter med bilen till stranden. Vi låg på stranden till eftermiddagen och åt endast lite frukt till lunch på stranden. Sedan badade vi lite vid poolen och gjorde oss i ordning för en kväll nere i centrala Key West. Inte heller idag var det särskilt fint väder. Det var molningt fast kanonvarmt. Vi har dock haft tur de senaste dagarna eftersom de varnat för thunderstorms (åskoväder) varje dag, men ännu har vi inte blivit drabbade!

Nere i centrala Key West började vi med att käka på Hard Rock Café. Idag tog jag Chicken Fajitas igen, alltid lika gott! Som vanligt handlade vi ett ölglas och ett shotglas, snart får vi inte plats med alla glas i vitrinskåpet 🙂

Efter maten gick vi runt i Key West vilket var jätte mysigt. Små gator nära vattnet där det rådde ett härligt och gemytligt lugn. Vi gick förbi Sloppy Joe´s bar, en bar där Ernest Hemingway brukade hänga (tror jag i alla fall… men tydligen får man inte missa Sloppy Joe´s när man befinner sig i Key West!). Vi såg också några roliga statyer. Det visade sig att dagens Sloppy Joe´s inte är ”det riktiga” Sloppy Joe´s, utan det låg tydligen på ett annat ställe från början! Slutligen så gick vi även förbi Ernest Hemingways gamla sommarhus. Inte mycket att se, men som sagt, det är något man måste se när man befinner sig i Key West! Därefter åkte vi tillbaka till hotellet och stäppte av borsan som inte kan hålla sig borta från datorn allt för länge… Tyvärr var det trådlösa nätverket på hotellet under all kritik, man tappade täckning hela tiden, så det gick knappt att surfa, dåligt!

Sedan åkte vi tillbaka in till stan, vilket tog ca. 5 minuter med bilen. Det var dags att se den berömda solnedgången i Key West, något man inte heller får missa när man är i Key West. Tyvärr var det ganska molnigt just då, så man såg aldrig solen… Men några fina bilder tog jag i alla fall. Vi gick även förbi Sloppy Joe´s bar igen. Denna gång stannade vi en stund, mamma och pappa delade på en öl och jag tog en alkoholfri frozen strawberry daiquiri, gott! På vägen tillbaka till hotellet åkte vi förbi USA’s sydligaste punkt. Därifrån är det endast 90 miles till Cuba och 150 mil till Miami. Det är alltså närmre till Cuba än till Miami, det är lite coolt.

Kvällen spenderades framför datorerna sökandes efter ett hotell att spendera de sista nätterna på, innan min familj åker hem. Vi hade tänkt att spendera dessa i Fort Lauderdale, men vi hittade inget bra hotell där, inte heller i Miami, så det slutade efter många timmars sökande, med att vi tog in på samma hotell som tidigare i Miami. Vi får helt enkelt åka till Fort Lauderdale och bada någon dag istället! Vilket vi ju också redan har gjort en gång!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Florida, Resa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s