50% chans till allt här i världen!

En på jobbet har från sin granne fått en jätte smart idé. En idé som gör att samtliga statistik kurser runt om i landet kan läggas ner. Varför snacka om 23% chans eller 75% chans när det egentligen är så att man har 50% chans på allt här i världen!?

När du köper en lott så har du 50% chans att vinna, antingen vinner du ju eller så vinner du inte. Du har också 50% chans att träffa den rätta, antingen träffar du henne/honom eller så träffar du inte henne/honom. Vi drog hur många exempel som helst på jobbet och häll på att skratta ihjäl oss! Tyvärr så är det ju inte så här enkelt! Men vi fick oss ett gott skratt i alla fall.

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i statistik, men när det gäller ovanstående är jag faktiskt ganska glad över att det inte alltid är 50% chans att något ska inträffa. Detta skulle ju i så fall betyda att det vore 50% chans för mig att krascha varje gång jag flyger, antingen kraschar planet eller så kraschar det inte! Istället är det väl typ 0,000001% chans att krascha om inte mer!

Annonser

1 kommentar

Filed under Jobb, Roligt

One response to “50% chans till allt här i världen!

  1. Sofia

    Du menar väl en ännu mindre chans istället för mer, va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s