Flytten

Flytten var en av de värsta dagarna i mitt liv, precis som jag förväntat mig!

flyttensovrummethoger.jpg

flyttenvardagsrummetfonster.jpg

flyttensovrummetvanster.jpg

flyttenvardagsrummetsoffan.jpg

flyttenvardagsrummettv.jpg

flyttenkoket.jpg

Redan vid halv 8 på morgonen gick jag och D upp och därefter åkte vi iväg till Sockerbagarnas Delikatesser för att äta frukostbuffé. Sockerbagarnas ligger ganska nära men trots detta tog vi bilen, varför vet jag inte riktigt, men kanske för att det regnade!? Redan på väg till Sockerbagarnas började mitt tjat på D, vad han än gjorde så gjorde han fel, jag var helt enkelt på riktigt dåligt humör samt väldigt stressad. Jag tänkte på när jag flyttade in, hur sura och arga vissa blev i huset eftersom hissen var upptagen, lata människor som skulle behöva ta trapporna, men självklart skulle de använda hissen precis när jag skulle flytta in! En fet och sur gubbe kom ner på min våning och hoppade in i hissen där jag hade massa saker, stängde dörren om sig och åkte iväg, med mina saker. Vilken svingubbe! Med detta i åtanke kan ni förstå att jag inte var på världens bästa humör! Tjatet från min sida fortsatte hela frukosten och till slut var D riktigt sur på mig, men jag bara struntade i det, är jag på sånt humör som jag var då vill jag inte annat än att reta gallfeber på någon! Riktigt dumt, men det är sådan jag är.

När vi ätit färdigt gick vi ut till bilen, som vi ställt precis utanför, för att åka tillbaks hem. Väl ute ser vi att bilen bakom oss blivit bötfälld och vi ser att lapplisan precis håller på att bötfälla bilen framför oss. Vi tänkte inte mer på det eftersom vi var säkra på att inte vi blivit bötfällda, vi trodde inte vi gjort något fel… När vi väl satt oss i bilen tyckte jag mig se en glimt av något vitt på framrutan, men efter att vindrutetorkarna åkt fram och tillbaks försvann det, så jag tänkte inte mer på det. Vi åkte därefter hem till lägenheten och började förbereda mamma, pappas, morfars samt min mosters mans ankomst. Det var ganska tidigt och jag tänkte att vi kunde använda hissen och köra ner så mycket lådor och packning som möjligt innan människorna i huset vaknade och började använda hissen. Vi ställde vår bil utanför porten och började lasta hissen med packning. Efter första omgången stannade jag kvar nere i trapphuset eftersom vi inte vågade lämna våra saker obevakade, så D fick köra alldeles själv upp och ner med packning, medans jag mest gick fram och tillbaks och var nervös. Efter en stund såg jag att baklamporna på bilen tändes, jag gick ut för att titta vad som hänt och såg att bilen var olåst, såg också en vit lapp på framsidan som visade sig vara en parkeringsböter! Först trodde jag att vi blivit bötfälla där vi stod utanför porten, men när jag lästa på lappen så stod det adressen utanför Sockerbagarnas, vi hade alltså blivit bötfällda! Tydligen fick man bara stå 15 minuter utanför bageriet, dåligt av oss att inte uppmärksamma detta. Dagen började verkligen bra, frukosten kostade därmed 390 kr istället för 90, rena vrakpriset!

Kvart över 10 dök mamma, pappa, morfar och min mosters man upp. Vid detta laget hade D bärt ner nästan all packning, han hade verkligen slitit som ett djur. Vi började lasta in packningen i kärrorna samt körde ned den sista packningen från lägenheten, efter endast 1 timme var kärrorna färdiglastade, det går verkligen fort när man är många! Därefter bar det av hemåt med ett stopp i Finspång för lunch, mat på en pizzera blev det.

Väl i Degerfors började det riktiga jobbet, att bära all packning uppför två trappor, jag bor nämligen högst upp i huset… Morfar och min moster man lämnade oss, de hade gjort tillräckligt tyckte vi, istället kom min syster samt min lillebror och hans kompis och hjälpte till. Uppbärningen gick också snabbt, efter en timme var all packning uppbärt, hur bra som helst!

inflyttsovrum.jpg

inflyttdatorrum.jpg

inflyttvardagsrum.jpg

inflyttkok.jpg

inflytthall.jpg

När detta var gjort åkte vi hem till mina föräldrar för att duscha av oss och därefter bar det av på kalas, min kompis och kusin hade nämligen 25 års kalas. Där blev det fika samt mat. Men jag och D stannade inte så länge, vi var ju tvungna att packa upp allt! Jag ville verkligen bli av med uppackningen så fort som möjligt, jag står helt enkelt inte ut med att leva i kaos! Redan innan jag knappt börjat packa upp började jag må psykiskt dåligt, jag visste inte vart jag skulle börja utan jag gick mest runt i lägenheten och gjorde ingenting medans D slet som ett djur. Jag hade gjort helt fel när jag packade, jag hade inte skrivit vad som låg i lådorna och jag hade dessutom blandat saker hej villt i dem, detta var defintivt inte en fördel när man skulle packa upp. Jag hade faktiskt börjat skriva namn på de första lådorna jag packat, men det blev så jobbigt att jag gav upp och mest slängde ner vad jag hittade i lådorna, detta ångrade jag grymt vid uppackningen. D sa åt mig att ta en låda i taget, men jag klarade inte av detta utan fokuserade istället på inredning, dvs. dokoration av fönster samt strykning och upphängning av gardiner. Det var vad jag gjorde den kvällen….

Nästa dag fick jag heller ingen ordning på vad jag skulle göra utan gick mest runt. På eftermiddagen kom farmor och farfar på besök med nybakade bullar som min farfar gått upp och bakat klockan 04 på morgonen, jag åt flera stycken, skönt med ett avbrott! Därefter gick allt lite lättare, lägenheten kom mer och mer i ordning, men tyvärr blev inte allt klart innan vi gick och la oss på söndagskvällen vid 01. D åkte tillbaks till Stockholm på måndag morgon och därför var jag helt själv bland all packning, det jobbigaste var kvar, nämligen att diska alla köksutrustning, köket såg verkligen fördjävligt ut med massa kartonger! Jag försökte börja diska men det blev för jobbigt och istället gjorde jag ingenting. Jag beklagade mig när jag var hos mamma och pappa på söndag kväll, de sa då att de kunde komma och hjälpa mig på måndag kväll och det gjorde de! De diskade nästan all min disk, en skänk från ovan! Så himla snällt av dem, jag hjälpte till samt packade upp det sista av sakerna. På tisdagen dammade jag lite, dammsög hela lägenhetet samt torkade alla golv. När detta var klart la jag fram mattan i datorrummet samt i vardagsrummet. Lägenheten var äntligen klar!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Inredning, Jobbigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s