Måndag – veckans roligaste dag!

I en artikel i aftonbladet idag kan man läsa att enligt en undersökning så är måndag den roligaste dagen på hela veckan! Jag håller verkligen inte med! Måndagen tycker jag är den jobbigaste dagen på hela veckan, man är supertrött på morgonen och snoozar mer än vanligt och man har svårt att komma in i den arbetsuppgift man höll på med på fredagen. Fredagen är helt klart skönast för då är det ju nästa helg! Tyvärr står det inte varför många tycker att måndagen är den roligaste dagen på hela veckan i artikeln. Men Isabella tror sig ha svaret på detta. Hon menar på att vissa längtar till måndagen för att man då får jobba igen och slipper ta hand om barn och hushållet. Hon säger också att har man barn så är helgerna inte alls utvilande dagar som många singlar har förmånen att uppleva.

barnvagn.jpg

Jag har själv inga barn, men jag hoppas verkligen inte att jag kommer att känna så. Jag kommer helt enkelt förbjuda mig själv att känna så! Jag blir så trött på att överallt läsa och höra om hur jobbigt det är att vara föräldrar! Varför skaffar man barn om man bara ska klaga hela tiden?! Skulle jag ha barn skulle de vara det mest värdefulla i hela världen och det skulle inte spela någon roll om jag inte kunde sova lika länge på morgonen. Jag tycker man ska försöka att jobba så lite det bara går när barnen är små så att de slipper spendera långa dagar på dagis och man själv får kvalitetstid även på vardagarna med barnen. Inte hämta ungerna på dagis, direkt hem och laga mat och sedan lägga ungarna i sängen. En sådan mamma vill inte jag vara iaf. Och jag säger det igen, jag kommer aldrig klaga på att det är jobbigt att vara förälder, jag tror det kommer vara bland det bästa som finns!

Hur känner ni som är föräldrar?

Annonser

3 kommentarer

Under Allmänt

3 svar till “Måndag – veckans roligaste dag!

 1. ida

  Ja du Emelia. Jag tar mitt ansvar som förälder och svara på detta inlägg.
  Jag börjar med att säga att jag tycker att det är fruktansvärt med föräldrar som klagar om, man har friska barn, framför allt om barnen hör!
  Men! Det är ingen dans på rosor att vara förälder och det är mycket psykisk och fysisk på frestning.
  Och! att komma till jobbet och pusta ut är inte så främmande, inte för att jag väljer bort mina barn då utan för att det är skönt att inte vara ”mamma” hela tiden utan även vara en vanlig ida, utan att sitta på spänn, utan att behöva avbryta sin middag för att gå och torka rumpan på den ena elelr torka upp mjölken som spilldes av den andra. Det kan vara skönt att bara få softa ibland=) Ibland kanske inte barnen sover på nätterna och för många nätter utan sömn gör en tokig!
  Men du måste förstå, iallfall jag, skulle aldrig någonsin vilja välja bort att vara förälder, det är det största som hänt mig och mina tjejer är mitt allt.
  Däremot föräldrar som klagar över att deras barn uppträdande, har ju bara sig själva att skylla efetrsom ansvaret är helt deras eget. Och dessa föräldrar förstår inte jag alls. Det är de som väljer hur mycket man formar sina monster/änglar=)

  Mina änglar är det bästa som finns=)
  kram på alla hjärtans dag
  /ida

 2. Emelia, att vara förälder är det bästa jag har gjort och jag skulle aldrig vilja byta bort mitt liv med barnen mot annat liv. Samtidigt kan det vara otroligt påfrestande vissa perioder i livet och olika utvecklingsskeden som barnen går igenom. Har man flera barn som samtidigt hamnar i trotsåldern, fast de är olika gamla, så är det en utmaning i sig att hantera de. Ljudnivån kan ibland bli så hög att man inte står ut och alla vet hur högt ljud kan påverka människan. Allt detta hör till vanligheterna att ha barn. Jag håller mycket med Ida i det hon säger.
  Jag tycker att vara förälder är en sak som måste upplevas innan man verkligen förstår hur verkligheten kan vara. Jag kan garantera dig att den tiden kommer då du kommer vara skittrött jämt ett tag om du inte får sova ut långa perioder. Att ha ett barn är enormt stor skillnad mot att ha tre eller fler. Ett barn är rena barnkalaset! Du kommer förstå varför föräldrar beklagar sig, men du kommer inte älska dina barn mindre eller ångra dig att du skaffade de, never.
  Lycka till och hoppas att du har haft en skön alla hjärtans dag!

 3. Tack för era fina kommentarer och hoppas även ni hade en bra alla hjärtans dag! Det var nog bra för mig att få en inblick i hur en förälder egentligen tycker och tänker. Jag tycker att ni verkar vara superbra mammor och jag förstår att man kommer bli trött och tycka att det är jobbigt att ha barn, men det jag klagar på är inte detta och inte det du skrev i ditt inlägg heller Isabella! Utan det jag klagar på är att föräldrar beklagar sig så mycket, vissa saker kan det vara bättre att behålla för sig själv eller sina närmaste och man ska definitivt inte klaga så att barnen hör!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s